torsdag 28 juni 2012

Laxrecept

Vi kör ett väldigt gott recept på lax!


Laxkotletter i hummersås med apelsinkryddad spetskål, 4 pers.
4 laxkotletter eller portionsbitar lax
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
3 msk hummerfond
1 msk fransk senap
vitpeppar
räkor
dill

1 spetskålshuvud, i klyftor
1 apelsin, pressad saft och rivet skal
1 lime, rivet skal 
25 g smör
färsk timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar


Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsform och lägg i laxkotletterna. Blanda grädde, crème fraiche, hummerfond och senap. Slå såsen över fisken. Tillaga i 25-30 minuter. Strö över räkor och hackad dill vid servering.
Lägg över den klyftade spetskålen i en ugnsform. Häll över apelsinjuicen och hyvla smöret över. Lägg på timjankvistarna, riv över limeskalet och krydda med salt samt peppar. Tillaga i ugnen i 25-30 minuter. Riv över apelsinskal före servering.
Till detta åt vi även klassiskt hemgjort potatismos.


Gott gott gott gott gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad har du på hjärtat?