tisdag 26 juni 2012

Smördegsknyten med köttfärs

Ibland får man ta det man har hemma och idag var en sån dag. Känns som det var evigheter sen vi handlade..

Smördegsknyten med köttfärs, 4 pers.
4 plattor smördeg (jag brukar köpta ett fryst paket innehållande 6 st ca 10 x 20 cm)
500 g köttfärsröra (inkl. lök, krossade tomater och kryddor)
cocktailtomater, i kvartar
fetaost eller bitar av mozzarella
färsk basilika

Sätt ugnen på 225°. Kavla ut smördegsplattorna så de blir kvadratiska. Fördela köttfärsröran på mitten plattorna. Lägg lite tomatbitar, ost och strimlad basilika. Vik ihop smördegen så det blir små paket. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Sätt in i ugnen i ungefär 15 minuter tills paketen fått fin färg. Servera tillsammans med en god sallad och vitlökssås.

I söndags åt vi köttfärssås och spaghetti och fick alldeles för mycket köttfärssås över så det var perfekt att använda den överblivna köttfärsen till detta.

5 stjärnor blir betyget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad har du på hjärtat?